Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Sabrerii ieșeni fac legea la Cupa României pentru cadeți și juniori. Amalia Stan a devenit campioană la cadete și a obținut argintul la junioare, iar Casian Câdu a luat aurul la cadeți

  • septembrie 18, 2021
  • Narcis Pohoata

În aceste zile au loc la Sala de Scrimă ”Ana Pascu” din Capitală întrecerile Cupei României de sabie pentru cadeți și juniori, competiție la care sportivii de la CSS Unirea Iași au obținut deja trei medalii în primele zile.

Amalia Stan a devenit campioană la cadete și a obținut argintul la junioare, după ce a pierdut strâns finala, în timp ce Casian Cîdu a luat aurul la cadeți și va trage duminică la juniori.

La cadete, Amalia Stan, sportivă pregătită la CSS Unirea Iași de trioul format din Alexandru Sirițeanu, Radu Tofan și Alin Lupeică, s-a impus în finală la limită în fața sportivei Rosemarie Benciu (Riposta București), scor 15-14. În semifinale, Amalia Stan a trecut de Catinca Dumitru, de la Steaua, scor 15-9, după ce în sferturi o învinsese pe dinamovista Anna Ovesia, 15-4.

Teodora Chicoș (CSS Unirea) s-a clasat pe locul 15, după ce a pierdut în optimi la Maria Alexe (Steaua), 5-15, iar Ioana Raisa Apostu s-a clasat a 16-a, după 12-15 cu Anna Ovesia (Dinamo), tot în optimi. În concursul cadetelor au mai concurat Alexia Maria Grosu – locul 19 și Ioana Miruna Condrea.

La junioare, Amalia Stan a cedat strâns în finală în fața sportivei Ilinca Pantiș (Riposta), scor 13-15, după ce câștigase clar în meciurile anterioare, 15-8 cu Denisa Șerban (Steaua) – în sferturi și 15-10 cu Alexandra Mitruș (Dinamo) – în semifinale.

Ioana Raisa Apostu s-a clasat pe locul 23, iar Teodora Chicoș, Alexia Maria Grosu și Ioana Miruna Condrea au terminat mai în spate.

De remarcat faptul că Amalia Stan și Ioana Raisa Apostu au fost singurele sportive din afara Bucureștiului din primele 23 de locuri.

La masculin, Casian Câdu (CSS Unirea) a luat aurul după ce s-a impus în finală cu scorul de 15-10 în fața lui Vlad Covaliu (Dinamo).

În semifinale, Casian a trecut cu 15-13 de Rareș Gheorghe (Dinamo), după ce în sferturi îl învinsese cu 15-4 pe Bogdan Cristolovean (Râșnov).

Tot la cadeți, Eva Alexandru, sportiv pregătit la clubul Mușchetarul de antrenorul emerit Iulian Bițucă, s-a clasat pe locul 23, după ce a pierdut în primul meci la Cristian Gavrilă, de la Slobozia, scor 14-15.

Prezent și el în concurs, Rareș Agavriloaie (CSM Iași) s-a situat în final pe locul 31.

Casian Cîdu, argint la juniori

După aurul cucerit la cadeți, Casian Cîdu, sportiv pregătit la CSS Unirea Iași de prof. Alexandru Sirițeanu, Radu Tofan și Alin Lupeică, a obținut argintul în întrecerea juniorilor, duminică.

Casian a pierdut finala disputată în compania campionului mondial Marco Șovar, de la Dinamo, scor 10-15. În semifinale, sabrerul ieșean l-a învins pe stelistul Mihnea Enache cu 15-12.

Tot la juniori, Cosmin Stan s-a clasat pe locul 6, după ce a fost învins în sferturi cu 13-15 de Nicolas Lupu, de la Dinamo, sportiv ce avea să piardă în careul de ași la campionul Marco Șovar.

Și alți ieșeni au avut evoluții bune duminică, după cum urmează: 11. Mihnea Andrei (CSS Unirea), 13. Răzvan Tipișcă (CSM), 14. Iustin Cîdu (CSS Unirea), 15. Cristian Grosu (CSS Unirea), 29. Alexandru Eva (Mușchetarul Iași, antrenor Iulian Bițucă), 30. Andrei Bărbuță (CSS Unirea), 41. Rareș Agavriloaie (CSM).

Astfel, sportivii de la CSM – CSS Unirea Iași au cucerit 4 medalii la Cupa României: aur prin Amalia Stan și Casian Cîdu la cadeți și argint și Amalia Stan și Casian Cîdu la juniori.

(Narcis POHOAȚĂ)